Communicatie

Het contact met ouders wordt door de school als zeer waardevol ervaren. De deskundigheid van ouders én de kennis van de docenten dragen bij aan een plezierig en veilig schoolklimaat voor leerlingen. 
Ouders zijn vrij om contact op te nemen met de coach. Voor een adequaat contact met ouders is het van groot belang dat de school beschikt over een juist adres, e-mailadres en een actueel telefoonnummer. Bij veranderingen dienen ouders dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de administratie. 

De vaste contactmomenten zijn:

  • op de eerste dag van het nieuwe schooljaar maken de leerling, de ouder(s) en de coach kennis met elkaar door middel van een startgesprek.
  • twee maal in het schooljaar worden ouders en de leerling uitgenodigd om samen met de coach het OPP/IOP en het portfolio te bespreken.
  • de school organiseert voorlichtings-/ouderavonden met een bepaald thema. Ouders zijn hierbij van harte welkom.
  • de coach gaat bij de eerstejaars leerlingen minimaal een keer op huisbezoek. Zij komen kennismaken met de leefomgeving van de leerling. De coach van de overige leerjaren kan in overleg met de ouders ook op huisbezoek komen. 
  • informatie, feitjes en mededelingen ontvangt u via de Diken app. Nieuwsbrieven en andere belangrijke informatie versturen we ook via de Diken app, maar dan in combinatie met een mailbericht. 

Aan ouders én leerlingen wordt een keer per jaar gevraagd de PROZO enquête in te vullen. De opbrengst van deze enquête wordt gebruikt om de kwaliteitszorg te meten.

Download voor iOS of Android

De Diken app

Wij maken gebruik van een centrale communicatiekanaal tussen ouders en de school. In de app:

  • Bekijkt u al het nieuws van de school;
  • Ontvangt u acties, zoals formulieren, enquêtes en afspraakplanners die u kunt invullen;
  • Kunt u via berichten gemakkelijk vragen stellen aan de school en de coach, en krijgt u met notificaties mededelingen binnen voor de klas of jaarlaag van uw kind(eren);
  • Bekijkt u de jaarkalender;

*Ouders zonder smartphone ontvangen automatisch mails van de berichten en formulieren die voor hen bestemd zijn.

Informatie
Veelgestelde vragen en tips leerlingen
Informatie
Veelgestelde vragen en tips ouders

Informatieverschaffing aan ouders

De school heeft een wettelijke plicht om over de vorderingen van leerlingen te rapporteren aan de ouders, voogden of verzorgers, dan wel aan de leerlingen zelf indien zij meerderjarig zijn

Bij de informatieverschaffing aan ouders is het van belang om na te gaan wie het ouderlijk gezag heeft, omdat de aard van de informatie die de school mag verstrekken afhankelijk is van de vraag of de ouder al dan niet het ouderlijk gezag heeft. De informatieverstrekking tussen school en ouders verloopt meestal probleemloos. Echter hierbij kunnen problemen ontstaan, wanneer de ouders gescheiden zijn en de communicatie tussen de ex-partners is verstoord.

In het Protocol informatieverschaffing aan ouders wordt uiteengezet hoe de school handelt wanneer het gaat om de informatieverschaffing aan ouders. 

→ Protocol informatieverschaffing aan ouders


    Inspraak en betrokkenheid

    Ouderplatform
    In het ouderplatform bespreken ouders, teamleden en directieleden hun ervaringen binnen school. Ouders zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek. Ze worden vroegtijdig op de hoogte gesteld.

    Medezeggenschapsraad
    Via de Medezeggenschapsraad (MR) kunnen ouders hun mening geven over alles wat school aan gaat. In de raad zitten ouders en teamleden. Een recente lijst met de namen van de MR leden staat op de website www.dediken.nl. De MR leden worden via verkiezingen gekozen. De directeur en/of locatieleider van de school is geen lid maar op uitnodiging aanwezig bij de vergaderingen. 

    De MR adviseert en/of beslist over allerlei zaken, zoals arbeidsomstandigheden, veiligheid, ouderbijdrage en nieuwe ontwikkelingen in en rond school. De vergaderingen zijn openbaar.

    Leerlingenraad
    De leerlingenraad mag meedenken en adviseren op verschillende gebieden. Leerlingen komen door verkiezingen in de raad terecht. De leerlingenraad kan worden betrokken bij de organisatie of uitvoering van bijvoorbeeld het schoolfeest, de kerstmarkt, activiteitenweek, sollicitaties, enzovoort. Het e-mailadres van de leerlingenraad is: leerlingenraad@dediken.nl

    Wifi Verbinding op CVO locaties

    Met je smartphone of privé laptop kun je met je CVO account verbinding maken met het “eduroam” WiFi netwerk. Laptops in beheer bij CVO (deze hebben een blauwe CVO sticker) werken binnen school NIET goed via Eduroam!

    Wat is Eduroam? Met Eduroam (education roaming) krijgen leerlingen, studenten en medewerkers gemakkelijk en veilig toegang tot het vaste en draadloze netwerk van de eigen onderwijs- of onderzoeksinstelling en dat van andere onderwijsinstellingen die Eduroam aanbieden in binnen- en buitenland. Wil je meer weten over Eduroam? Klik hier om de website van Eduroam te openen.

    Hoe maak je verbinding? De meest veilige en betrouwbare methode om verbinding te maken is door het installeren van de “geteduroam” app. Klik hier om de app te installeren.

    In een enkel geval lukt het niet om de Wifi met de app in te stellen. In dat geval kun je ook zelf de juiste gegevens invullen. Hoe dat moet staat in deze link.

    Voor externe gasten zijn er inlogcodes (voucher) beschikbaar bij de administratie